Traficant de droguri din Cahul, reţinut în flagrant. Au fost confiscate substanţe narcotice în valoare de 250 000 lei
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Traficant de droguri din Cahul, reţinut în flagrant. Au fost confiscate substanţe narcotice în valoare de 250 000 lei

Poliţiştii din Cahul au anihilat un grup criminal specializat în comercializarea substanţelor psihotrope de tip Ecstasy în proporţii deosebit de mari pe teritoriul raionului Cahul.

Activitatea infracţională a grupului a fost documentată timp de cinci luni, timp în care poliţiştii au stabilit că mai multe persoane, au distribuit unui bărbat  din municipiul Cahul, aproximativ 12 grame de substanţe psihotrope de tip ecstasy. Drogurile urmau să fie vândute consumatorilor pe teritoriul municipiului Cahul, în special în locuri de agrement şi instituţii de învăţământ. 
 
În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală demarate de poliţişti, au fost stabiliţi şi alţi complici, de asemenea  a fost identificat liderul grupării criminale. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 37 ani, domiciliat în raionul Cantemir.
 
La 28 ianuarie curent, suspectul, a fost reţinut în flagrant în momentul transmiterii unei cantităţi de droguri către realizatori.
 
Totodată, poliţiştii au efectuat percheziţii în mijlocul de transport al liderului grupării, precum şi la domiciliul acestuia, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate circa peste 200 de pastile de tip ecstasy,  aproximativ 500 grame de marijuana uscată, circa 200 grame de substanţă de culoare albă cu consistenţă şi miros specific asemănător cu “metamfitamina”, mai multe obiecte improvizate destinate consumului de marijuana (fragmente de sticle din polimer, trabucuri din metal special adaptate), o armă de vânătoare deţinută ilegal şi cartuşe.
 
De asemenea, la domiciliile celorlalţi complici implicaţi în schema infracţională de comercializare a drogurilor, au fost depistate şi confiscate  o baionetă de tip AK-74, un pistol de model neidentificat cu inscripţia ,,MP – 654k”, 82 cartuşe neidentificate, calibrul mic şi ţigarete cu marijuana uscată.
 
Menţionăm că, preţul substanţelor narcotice confiscate şi excluse din circuitul ilegal se estimează la 250 000 lei.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru săvârşirea infracţiunii de circulaţie ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare în proporţii deosebit de mari, iar persoanele vinovate riscă închisoare de la 7 la 15 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
Similare
RECOMANDĂRI