Ţigări şi arme descoperite de vameşi în ultimele 24 de ore
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ţigări şi arme descoperite de vameşi în ultimele 24 de ore

Vama a contracarat două tentative de trafic ilegal cu ţigări şi arme, ce urmau să fie transportate fraudulos peste frontieră, fiind tăinuite în ascunzişuri şi locuri special amenajate, în scopul eschivării de la controlul vamal.

Ţigările au fost descoperite la ieşire din ţară prin postul vamal Costeşti, cu asistenţa câinelui specializat al Vămii. Pe acest caz, este
documentată o cetăţeancă a României, care a tăinuit ţigaretele într-un loc special amenajat şi greu accesibil în tavanul automobilului pe care
îl conducea, modificând elementele constructive ale autoturismului în vederea eludării controlului vamal.

În celălalt caz, arma pneumatică a fost descoperită de către vameşii de la Ungheni (feroviar), la intrare în ţară, în bagajul personal al unui pasager din trenul Bucureşti-Chişinău. Astfel, în urma înlăturării plăcii de polistiren a cutiei în care se afla o boxă muzicală, funcţionarii vamali au depistat o armă neagră din metal, de calibru 6 mm.

Ţigaretele şi autoturismul au fost reţinute, iar arma a fost ridicată şi urmează a fi transmisă, după competenţă, organelor abilitate pentru efectuarea expertizei. Cercetările continuă în vederea atragerii la răspundere a persoanelor vinovate în conformitate cu normele legale.
Similare
RECOMANDĂRI