Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Specialişti: În cazul virusului gripal, masca de protecţie este inutilă în lipsa altor măsuri de prevenţie

În ultimele zile, masca de protecţie în cazul virusului gripal a fost la mare căutare în România. În cele mai multe farmacii, deja nu se mai găsesc, iar distribuitorii, luaţi prin surprindere de cererea uriaşă, au rămas la rândul lor fără acest produs. Medicii şi farmaciştii atrag însă atenţia oamenilor că o astfel de mască e inutilă în lipsa altor măsuri de protecţie.

În farmaciile mai mici, de cartier, care nu îşi permit să facă stocuri mari de produse, măştile de protecţie au dispărut de pe rafturi. În ultimele zile, unul din doi clienţi a cerut doar acest produs.

Cererea mare de astfel de produse a luat prin surprindere şi farmaciile mari din România. Într-o singură zi, au ajuns să vândă mii de măşti de protecţie.

Lucrurile stau ceva mai bine în farmaciile din Braşov. Cererea a crescut, însă stocurile sunt suficiente. Asta chiar dacă numărul cazurilor de gripă înregistrare s-a dublat în ultima săptămână.

Medicii atrag atenţia că măştile nu oferă o protecţie de sută la sută împotriva virusului gripal.

O mască se aşează corect cu partea colorată în exterior, se apasă ferm pe banda specială pentru nas, având grijă ca părţile laterale să fie cât mai lipite de obraji. Se foloseşte o singură dată şi se aruncă atunci când devine umedă.

Similare
RECOMANDĂRI