Victor Chironda şi-a înregistrat candidatura pentru fotoliul de primar al capitalei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Victor Chironda şi-a înregistrat candidatura pentru fotoliul de primar al capitalei

Am format o echipă nouă, de oameni neafiliaţi politic, care vor şi pot să rezolve problemele Chişinăului. Declaraţia aparţine lui Victor Chironda, care, într-un briefing de presă susţinut pe 13 septembrie, a precizat că a depus actele de înregistrare în calitate de candidat la funcţia de primar al capitalei, transmite IPN.

„Aşteptăm decizia Biroului Electoral de Circumscripţie şi, în paralel, ne pregătim de campania electorală”, a declarat Victor Chironda. Acesta a mai precizat că el şi echipa pentru Consiliul municipal sunt neafiliaţi politic şi candidează pe platforma Mişcării social-politice „Forţa Nouă”.

Victor Chironda a mai declarat că echipei sale i s-a alăturat expertul în energetică Sergiu Tofilat.

„Motivul pentru care am decis să mă implic este că nu îmi place obiceiul ca deciziile în ce priveşte municipiul să nu fie luate la primărie, ci la partid”, a declarat Sergiu Tofilat.

Expertul în energetică a precizat că i s-a alăturat lui Victor Chironda pentru că, împreună cu el, poate face o echipă de oameni activi şi profesionişti, cărora le pasă de Chişinău. „Dacă vom avea majoritate, putem vorbi de dezvoltarea oraşului. Eu sunt economist, Victor Chironda este specialist în dezvoltare urbană şi a demonstrat prin propriul exemplu că, neavând funcţii, neavând bani, dar având dorinţă şi entuziasm, poţi face multe lucruri”, a spus Sergiu Tofilat.
 

Mişcarea social-politică „Forţa Nouă” pe platforma căreia candidează Victor Chironda s-a format pe 28 mai 1997. În prezent, preşedinte este fostul ministru al apărării Valeriu Pleşca.

Similare
RECOMANDĂRI