Patru camioane: în declaraţia vamală - una, în realitate - alta. Oamenii legii au pornit o urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de contrabandă
Vizualizari:

Patru camioane: în declaraţia vamală - una, în realitate - alta. Oamenii legii au pornit o urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de contrabandă

Patru camioane cu marfă, suspectată a fi de contrabandă, de provenienţă chineză, au fost depistate la intrarea în Republica Moldova, în postul vamal Tudora. Deşi în declaraţia vamală scria că în camioane sunt maşini pentru prelucrarea cerealelor, care potrivit legii, sunt scutite de achitarea drepturilor de import, în interior se aflau mărfuri, care în mod obligatoriu sunt supuse plăţilor vamale. biciclete, piese pentru biciclete, accesorii moto, precum şi piese pentru motociclete.

Cazul este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul Vamal, fiind pornită o urmărire penală în baza bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de contrabandă.

Potrivit autorităţilor, valoarea estimată a mărfii este de peste 4 milioane lei.

Conform legii, infracţiunea de contrabandă se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă de până la 550 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Investigaţiile continuă, în vederea elucidării multiaspectuale a circumstanţelor în care ar fi fost comisă infracţiunea de contrabandă şi a stabilirii tuturor persoanelor implicate. Informaţiile ulterioare vor fi prezentate cu respectarea prevederilor legale şi a prezumpţiei de nevinovăţie a persoanelor.
Similare
RECOMANDĂRI