Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mişcarea Politică UNIREA a protestat la Preşedinţie pentru a atrage atenţia asupra creşterii cazurilor de infracţiuni juvenile.

Galeria ororilor. Zeci de pancarte care conţin fotografii şi detalii despre crimele grave care s-au produs în ultimile luni în Republica Moldova au fost expuse în faţa clădirii preşedinţiei. În acest mod, Mişcarea Politică UNIREA doreşte să atragă atenţia opiniei publice despre creşterea cazurilor de infracţiuni juvenile.

După ce au fost instalată galeria du imagini, organizatorii au aprins şi câteva lumânări. Mai apoi, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria celor ucişi.

„În timp ce au loc crime; tata îşi arde fiica de vie, un tânăr de 18 ani împreună cu tatăl său înjunghie un alt tânăr, la 1 ianuarie crima de la Costeşti deja cunoscută, 13 ianuarie un carabinier împuşcă un tânăr, 15 ianuarie un tânăr de la Tiraspol comite un triplu omor, 18 ianuarie un copil omoară un alt copil, unul de 14 ani îl omoară pe altul de 12 ani. Şi în toată această perioadă Dodon ce face? Se duce la ski! Ce face înainte de asta? Se plimbă cu trenul în Rusia”, a declarat DORIN CHIRTOACĂ, preşedinte PL.

Cei de la Mişcarea Politică UNIREA au venit şi cu propuneri. Printre acestea se numără rechiziţionarea tuturor armelor, inclusiv cele albe; verificarea de către poliţie, asistenţi sociali şi părinţi a tuturor conturile de pe reţelele sociale deţinute de minori; oamenii legii să patruleze noaptea în zonele de agrement unde se distrează tinerii; dar şi obligarea Ministerului de Interne să facă verificări în rândul angajaţilor. Potrivit organizatorilor protestului, şeful statului nu întreprinde măsurile în acest sens.

„Din păcate, această nu a fost niciodată preocuparea preşedintelui Dodon. Acum, copleşit de acest val mare de infracţionalitate, încearcă să bata apa în piu şi nu vine cu soluţii în acest sens. Un lucru condamnabil din punctul nostru de vedere”, a declarat VALERIU MUNTEANU, preşedinte USB.

„Situaţia înregistrată în rândul tineretului arată că suntem o scoietate fără persepctivă, în care maturii părinţii sunt plecaţi, copii sunt rămaşi într-un sistem care e în declin – sistemul educaţiei, şi în acest sens vedem că nu există o soluţie pentru acest stat decât reunificarea cu România”, a spus Vitalia Pavlicenco.

Despre acest subiect s-a discutat acum câteva zile în cadrul Consiliul Suprem de Securitate. Atunci, preşedintele Igor Dodon spunea că o soluţie ar fi crearea institutuţiei poliţistului de sector. Despre acest lucru vorbea anterior şi premierul Ion Chicu. Potrivit lor, în fiecare sat ar trebui să fie numit un poliţist responsabil de prevenirea infracţiunilor, dar şi de educarea populaţiei.
 
Similare
RECOMANDĂRI