VIDEO. UPDATE. Octavian Ţîcu rămâne în Blocul ACUM ca deputat independent şi candidează la fotoliul de primar al Chişinăului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Octavian Ţîcu rămâne în Blocul ACUM ca deputat independent şi candidează la fotoliul de primar al Chişinăului

Deputatul Octavian Ţîcu a anunţat că părăseşte fracţiunea Platforma Demnitate şi Adevăr şi rămâne deputat independent în Blocul ACUM. Totodată, Ţîcu va candida şi la alegerile locale generale pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Deputatul a declarat că decizia este legată de semnarea acordului dintre ACUM şi PSRM, care, potrivit lui, este o eroare politică care legitimează PSRM şi compromite valorile Blocului ACUM.

Ocrtavian Ţîcu mai spune că acordul temporarr semnat la 8 iunie între socialişti şi cei din Blocul ACUM nu a fost îndeplinit în totalitate.

„Mi-am dorit foarte mult ca Blocul ACUM să fie o entitate, o singură fracţiune. Dar rivalităţile din interiorul blocului, politizarea acestei schimbări care s-a făcut în triunghi, între PAS, PPDA şi PSRM a compromis valorile Blocului ACUM”, a menţionat Octavian Ţîcu.
 
Deputatul mai spune că a avut o colaborare frumoasă în cadrul blocului, dar care nu s-a păstrat în cadrul guvernării.

„Am fost cel care nu a semnat acordul de constituire a acestei alianţe între ACUM şi PSRM, dar am susţinut în totalitatea Guvernul Sandu şi declaraţia de stat captiv”, mai spune Ţîcu.Amintim că zilele trecute, surse ale tvrmoldova.md au afirmat că deputatul Octavian Ţîcu urmează să-şi anunţe plecarea din Blocul ACUM.
Similare
RECOMANDĂRI