Investitorul Aeroportului din Chişinău anunţă că a depus la Primărie actele pentru construcţia noului terminal
Sursa foto:Chisinau International Airport/ Facebook Vizualizari:

Investitorul Aeroportului din Chişinău anunţă că a depus la Primărie actele pentru construcţia noului terminal

Investitorul Aeroportului Internaţional Chişinău, compania Avia Invest, anunţă că a depus pachetul de acte pentru construcţia noului terminal de pasageri la Primăria Chişinău, fiind în aşteptarea permisiunii din partea autorităţilor locale.

„Pachetul de documente, inclusiv schiţa proiectului şi actele necesare pentru dobândirea titlului de proprietate asupra terenului pentru construcţia noului Terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Chişinău (AIC), a fost transmis Primăriei mun. Chişinău în vederea obţinerii Certificatul de urbanism”, se spune într-un comunicat al companiei.

Avia Invest anunţă că proiectul conceptual al Terminalului de pasageri al AIC a fost elaborat de biroul de arhitectură „Arhistrat”, în parteneriat cu firma de proiectare „Archform Arhitect”. „Proiectul este unic în Republica Moldova. Până acum, ceva similar nu a fost construit în ţara noastră”, se mai spune în comunicat.

După obţinerea Certificatului de urbanism, compania concesionară, care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău, va elabora documentaţia detaliată de proiectare şi construcţie a noului Terminal.

Viitorul Terminal ar urma să aibă o suprafaţă nu mai mică de 32 mii de m.p. şi va putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere până la 4,5 milioane de pasageri către 2035. De asemenea, va fi amenajată o parcare auto, inclusiv pentru transportul public.

Construcţia va fi executată în mare parte din sticlă şi metal. Terminalul va avea trei nivele sub cota zero şi trei nivele deasupra cotei zero.

Recent, noul investitor al AIC, omul de afaceri rus Andrei Goncearenko, a anunţat că intenţionează să aloce peste 200 de milioane de euro din fondurile proprii pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului, inclusiv pentru construcţia unui nou terminal.

Similare
RECOMANDĂRI