Coronavirus: Mitropolia Moldovei îndeamnă credincioşii să se roage mai mult şi să se împărtăşească cu regularitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirus: Mitropolia Moldovei îndeamnă credincioşii să se roage mai mult şi să se împărtăşească cu regularitate

În contextul apariţiei focarului de Coronavirus, Biserica Ortodoxă din Moldova îi îndeamnă pe toţi credincioşii să respecte îndemnurile date cu privire la această situaţie de către autorităţile civile şi sanitare, în special recomandările Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte igiena şi sănătatea publică.

De asemenea, Mitropolia îndeamnă credincioşii ca în această perioadă să se roage mai mult, să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, să se spovedească şi să se împărtăşească cu regularitate, să se ungă cu untdelemn sfinţit, să consume zilnic apă sfinţită şi prescură, să înalţe rugăciuni către Maica Domnului şi toţi sfinţii tămăduitori de boli.

„Să ne întărim în acelaşi timp credinţa şi să sporim rugăciunile către Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor şi al trupurilor, Care are puterea de a tămădui toată boala şi toată neputinţa în popor (cf. Mt. 4, 23).

Totodată, recomandăm clerului şi credincioşilor  să se roage în cadrul slujbelor bisericeşti şi pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus şi pentru întărirea noastră fizică şi duhovnicească, pentru că aceasta este una din datoriile principale ale creştinului de a se ruga unii pentru alţii”, se spune într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei. 

Preacuvioşii şi Preacucernicii clerici vor adăuga la slujbe (la ectenia mare şi la ectenia întreită) cereri speciale, ce se rostesc în vreme de orice nevoie şi primejdie omenească sau în caz de boli molipsitoare, după cum este rânduit la sfârşitul Liturghierului.


La acelaşi subiect:
 

Patriarhia Română recomandă credincioşilor să evite temporar sărutarea icoanelor din biserică, în contextul coronavirusului. Măsuri de prevenţie adoptate de Arhiepiscopia Romano-Catolică

Similare
RECOMANDĂRI